Skip to main content

kompetencehjulet

Kompetenceprofil

Her ses en kompetenceprofil fra Kompetencehjulet. Det er let at se, om barnet udvikler sig som typisk forventet eller der er grund til bekymring og behov for støtte eller målrettede indsatser.

 

Tidlig opsporing

Herunder vises en vurdering af Mads’ udbytte af læringsmiljøet i vuggestuen, nu hvor han er 2,4 år. I Kompetencehjulet Tidlig opsporing vurderes barnet i forhold til de tre læreplanstemaer, der har afgørende betydning for barnets livsmuligheder: 

  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Social udvikling.

Mads er 2,4 år. Han begyndte i vuggestuen Spiren som 1-årig. I dette geografiske område er det politisk besluttet, at børnene skal vurderes to gange årligt. 

Hvad viser Kompetencehjulet?

Her er det er tredje gang, at pædagogerne vurderer Mads i  Kompetencehjulet. Vuggestuens læringsmiljø er af høj kvalitet, men det ser ikke ud til, at Mads profiterer tilstrækkeligt af det gode læringsmiljø.

Mads er mest udfordret på "selvfølelse" og "mestring" i temaet Alsidig personlig udvikling. I Kommunikation og sprog er Mads generelt udfordret. Han har behov for en målrettet sprogindsats for at forhindre, at han sakker yderligere bagud sprogligt − og for at han over tid måske kan opnå de sproglige kompetencer, der er typisk forventet for hans alder. I Social udvikling ligger Mads i den lave ende af "normalområdet".

Find de udsatte børn

...og de børn, der bare har brug for et lille skub.

Start med de mest udfordrede børn

Kniber det med ressourcer til at vurdere alle børn i institutionen, så start med de børn, som I er mest bekymrede for. Allerede få uger efter barnet er startet i vuggestuen, dagplejen eller børnehaven, kan I få et detaljeret indblik i barnets udvikling med Kompetencehjulet.

Det forudsættes, at personalet, som vurderer barnet, kender de tegn på læring, der er typisk for barnets alder. Den viden er samlet i Kompetencehjulets Spørgsmålsguide og i Danmarks største portal om børns udvikling og læring, som Kompetencehjulets Udviklingsbeskrivelse bygger på.

redskaber

Licens

Kontakt

Vil du vide mere

Kompetencehjulet er et praksisredskab til pædagogisk arbejde. Med licens til Kompetencehjulet får I ubegrænset adgang til Danmarks største portal om børns udvikling, læring og dannelse, inkl. didaktisk bibliotek og videotek med inspiration til pædagogiske aktiviteter og lege.