Skip to main content

Webinar

Vil du have inspiration til hvordan, du kan styrke din pædagogfaglige ledelse?

Den aktuelle mangel på uddannede pædagoger kan vi ikke gøre noget ved her og nu. Til gengæld kan vi, imens vi venter, etablere et fælles fundament for det pædagogiske personale i dagtilbud, der kan gøre en forskel.

Indhold

Webinar: Styrk din pædagogfaglige ledelse

Afholdes torsdag d. 25. september kl. 16.00 – 16.45

På webinaret kan du få inspiration til:

  • Hvordan du bygger bro mellem formålet for dagtilbud og pædagogisk kvalitet

  • Hvordan du skaber fælles faglig retning, der giver mening i praksis

  • Understøtter faglig udvikling gennem refleksion og dialog

  • Faciliterer medarbejdernes kompetenceudvikling og deres mulighed for at bruge deres styrker

  • ​Giver alle medarbejdere redskaber til at opspore og forstå børn med særlige behov

  • Hvordan du skaber en levende evalueringskultur med udgangspunkt i data

  • Hvordan dine pædagoger opnår faglig anerkendelse i tværfagligt samarbejde via forskningsmæssig dokumentation af observationer
Tilmeld dig webinar

 

Webinaret tager udgangspunkt i Professionshøjskolen UCN’s forskningsdokumenterede helhedsorienterede udviklingsbeskrivelse af børns udvikling fra 0-6 år. Udviklingsbeskrivelsen er en udvidelse af Den pædagogiske læreplans seks overordnede temaer og giver adgang til forskning og teori, som beskrivelsen bygger på og desuden over 700 videoklip, der viser hvordan det ser ud, når børn er i gang med at udvikle og lære det, forskning beskriver. Udover videoklip, giver et didaktisk bibliotek med lege, aktiviteter, bøger og metoder målrettet inspiration til barnets behov til indhold i læringsmiljøet.

Udviklingsbeskrivelsen er fundamentet for en nuancerede beskrivelse af tegn på børns udvikling og læring fra fødsel til skolestart. Beskrivelsens ca. 700 tegn bygger bro til pædagogers faglige viden og gør den observerbar og vurderbar. Udviklingsbeskrivelsen fik navnet ”Kompetencehjulet” men med den viden vi har i dag, er ”MINI PPV – UCN” et mere retvisende navn, da udviklingsbeskrivelsens detaljeringsgrad synliggør mulige tegn på udviklingsforstyrrelser, allerede inden barnet er fyldt 1 år.

I det tværfaglige samarbejde udgør pædagogers vurderinger af et barn, et forskningsbaseret/dokumenteret visuelt billede og beskrivelse af pædagogiske observationer af barnets aktuelle udvikling og eventuel progression.

 

 

Tumler du med nogle af de udfordringer, som pædagogfaglige ledere i dagtilbud beretter om i flere undersøgelser?

I mange dagtilbud oplever både ledere og medarbejdere, at den fælles faglige retning - klarhed omkring mål, værdier og metoder – er en udfordring at gøre til et fælles fundament i praksis. De oplever også at refleksion og dialog i medarbejdergrupper ofte bliver nedprioriteret, fordi arbejdet er presset og præget af brandslukning og at det derfor er en udfordring at få etableret en levende evalueringskultur, hvor pædagogiske indsatser vurderes systematisk, og hvor ny læring kan bygges op i fællesskab. 

Men den allerstørste udfordring er, at medarbejdernes kompetencer, til at analysere og forstå adfærd hos børn med særlige behov, ofte ikke er tilstrækkelige, og at det kan føre til misforståelser og manglende tidlig opsporing. Her taler vi om de børn, der tidligt viser tegn på udviklingsforstyrrelser, bl.a. ADHD, autismespektrumforstyrrelser, sprogforstyrrelser og tilknytningsforstyrrelser. Børn hvor vi i dag ved, at: ”Tilstrækkelig og tidlig indsats kan forebygge 80% af de følelsesmæssige og adfærdsmæssige forstyrrelser, som optræder hos børn i førskolealderen” og at ”Komplikationer til medfødte udviklingsforstyrrelser: mental retardering, sprogforstyrrelser, autisme tilstande og ADHD kan forebygges.”

Om underviseren

Ethel Hansen

Ethel Hansen har mangeårig erfaring med arbejde med børn og unge i udsatte positioner i kommunalt regi som: lærer, produktionsskoleforstander og distriktskontorchef i Aalborg Kommune med ansvar for: dagtilbud, familie, kontanthjælp, beskæftigelse og pension.

Kompetencehjulskonceptet blev til i samarbejde mellem Professionshøjskolen UCN efter idé fra Ethel Hansen med støtte fra puljen til Kvalitet i Dagtilbud KID.

Grundlægger af Kompetencehjulet, direktør i LearnLab og DLD-lobbyist
LinkedIn profil