Den første kontakt
Sundhedsplejen
Sundhedsplejen har ansvaret for at yde en generel sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende indsats for at sikre alle børn og unge en sund opvækst med gode forudsætninger for en sund voksentilværelse.
De første 365 dage
Som sundhedsplejerske er du det første og eneste gennemgående led i kæden af professionelle, der sammen med forældrene skal bidrage til, at barnet kommer godt fra start og udfordres på sit medfødte potentiale.
Fra forskning ved vi, at de første 365 dage i barnets liv er afgørende for barnets udvikling og livsmuligheder. Du bærer et stort ansvar som sundhedsplejerske – særligt i forhold til børn i udsatte positioner. Børn med særlige behov har ofte brug for tværfaglige indsatser, og du er typisk den første til at få mistanke om udviklingsforstyrrelse eller mistrivsel.
Tidlig opsporing og indsats
Som del af det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde har du ansvar for hjemmebesøg, screening, forældrerådgivning, tilsyn, tidlig opsporing og indsats. Det stiller naturligvis store krav til de redskaber og metoder, sundhedsplejen benytter sig af.
Kompetencehjulet BABY
Redskabet hjælper sundhedsplejersken med en systematisk, dybdegående vurdering og dokumentation af barnets udvikling med fokus på barnets sproglige, kropslige, personlige og sociale kompetencer.
Styrket forældresamarbejde
Kompetencehjulet Baby stikker dybere end ADBB og PUF og fungerer samtidig som sundhedsplejerskens ”forlængede arm”. Et unikt materiale til spædbørnsforældre baseret på Kompetencehjulets Udviklingsbeskrivelse giver forældre viden om, hvordan de ved hjælp af enkle metoder kan iagttage og støtte barnets udvikling.
Vejledning til forældre
I materialet findes information om barnets tidlige udvikling uge-for-uge, og hvordan forældre kan støtte barnet i hverdagen. Forældrene får også adgang til små videoer og ideer til stimulerende aktiviteter og lege med deres baby. Materialet hjælper forældre med at skærpe fokus på barnets tegn, gøre dem nysgerrige på barnets udvikling, og hvad de kan forvente af barnet – hvornår.
Det gode hjemmebesøg
Hjemmebesøget skal være en god og tryg oplevelse for de nybagte forældre, og LearnLabs materialer klæder forældre godt på til sundhedsplejerskens besøg, og hvad der kigges efter ved barnet.
Forældrene får med Kompetencehjulet Baby en proaktiv rolle i forhold til at støtte barnets udvikling, og de inddrages i en aktiv rolle, når du foretager screening af barnet. Uanset om screeningen sker med ADBB, PUF eller Kompetencehjulet Baby kan forældrene bidrage med relevante iagttagelser af barnet, ud fra deres viden fra Kompetencehjulet Baby.
Tilknytning og god social kontakt
Anvendes Kompetencehjulet Baby, sker vurderingen af barnet i samarbejde med forældrene, hvor deres stemme vægtes højt, idet de har observeret og støttet barnet i at udvikle kompetencer, som redskabet fokuserer på - og som er relevante i forhold til .
Kompetencehjulet Baby viser barnets kompetenceprofil, der giver indsigt i barnets nærmeste udviklingszone samt adgang til viden om, hvordan forældre kan støtte barnets udvikling.
Kompetencehjulet BABY
- Detaljeret vurdering af barnets sproglige, kropslig, personlige og sociale udvikling fra 0-12 måneder
- Data og dokumentation til tidlig opsporing og indsats
- Formidling om barnets tidlige udvikling, og hvordan forældre kan stimulere barnet
- Styrker dialogbaseret forældresamarbejde
- Sikrer god overgang til dagpleje / vuggestue, let at dele barnets profil
Fokus på barnets udvikling
Som sundhedsfaglig vil du opleve, at dialogen med forældrene bliver mere struktureret, enkel, kvalificeret og fokuseret omkring barnets udvikling – uanset hvilket screeningsredskab, der anvendes. Hvad kan barnet nu, trives barnet, udvikler barnet sig alderssvarende, er der grund til bekymring, og hvordan kan forældrene støtte barnet bedst muligt?
Kontakt
Vil du vide mere
Ønsker du mere information om Kompetencehjulet Baby, så kontakt os på 96 35 28 07 eller udfyld formularen, så kontakter vi dig.