Skip to main content

case

Kolding Kommune

Det siger...

Specialpædagogen

De kommunale daginstitutioner i Kolding Kommune har brugt Kompetencehjulet siden 2010, blandt andet til sprogvurdering. Her fortæller specialpædagog Birte Susanne Simonsen om, hvordan de bruger Kompetencehjulet til arbejdet med de udfordrede børn.

Som specialpædagog er Kompetencehjulet for mig et værktøj, der samler mine iagttagelser og min relation til barnet i et systematiseret, overskueligt diagram.

Næsten som en slags supervision eller coaching, stiller det mig spørgsmål omkring barnets nærmeste udviklingszone, som jeg ikke selv var kommet i tanke om at reflektere over.
Samtidig har mit arbejde med Kompetencehjulet i daglig praksis gjort min bevidsthed skarpere på barnets udvikling generelt og udviklingszoner specifikt. Eksempelvis hvordan det ser ud i praksis, når barnet mentaliserer, finder selvfølelse eller tilknytning.

Et fantastisk værktøj til at se bagom og forstå barnets mestringer ud fra de udviklingszoner, det står i - og den læring, de relationer og den kontekst, vi tilbyder barnet.

Redskabet kræver fordybelse og tid. Og efter min vurdering skylder vi som fagpersoner det enkelte barn i en udsat position netop det, nemlig grundighed.

Kompetencehjulet er som værktøj hverken bedre eller dårligere end faglighed eller menneskesyn hos den håndværker, der bruger det.

Birte Susanne Poulsen
Specialpædagog, Kolding Kommune

Redskaber

Kolding Kommune har licens til følgende redskaber:

kontakt

Vil du vide mere

Brug for en snak om, hvordan I kan styrke læringsmiljøet og kvalificere arbejdet med læreplanerne i din institution. Gis os et kald på 96 35 28 07 eller udfyld formularen, så kontakter vi dig.