Skip to main content

case

Vesthimmerlands Kommune

Det siger lederen...

Børnehuset Fjorden

I Børnehuset Fjorden arbejder vi kontinuerligt med Kompetencehjulet, både for det enkelte barn, for grupper og for hele huset.

Hvert halve år ser vi på den progression, der er sket for vores vuggestue- og børnehavegruppe. Hvert team udarbejder derefter en handleplan for hvad hver gruppe især skal have fokus på det kommende halve år.

Vi bruger ligeledes disse halvårlige Kompetencehjul i forhold til vores evaluering og dokumentation for vores styrkede læreplan.

De børn, vi har, med særlige udfordringer, laver vi løbende kompetencehjul på – cirka hver 2. eller 3. måned – og derefter en handleplan, som jo i takt med der bliver lavet nyt kompetencehjul, bliver revideret og nye mål bliver lavet.

Kompetencehjulene bruger vi også i vores forældresamtaler. Vi oplever, at langt de fleste forældre er glade for det, da - som de siger - "så er det godt nok let at se, hvad vores barn er rigtig god til, men også at det ikke er noget pædagogen siger bare for, at vi skal blive glade."

Jeg som leder ser Kompetencehjulet som et ledelsesredskab, både i min daglige dialog med pædagogerne om, hvordan vi styrker det enkelte barn, men også hvordan vi styrker den samlede kvalitet i Børnehuset Fjorden. Det er et arbejdsredskab vi ikke vil undvære.

Og så er hjælpen ikke længere væk end telefonen, hvis der er tekniske problemer, forståelsesproblemer eller man bare lige står og har brug for hjælp til statistik.

LBO-Leder Birte Pedersen Kjeldsen
LBO Børnehuset Fjorden, Vesthimmerlands Kommune

___

Lad dig inspirere af Børnehuset Fjordens rapport, der både evaluerer og beskriver nye mål for det pædagogiske og derved fungerer som arbejdsredskab for det pædagogiske personale.

kontakt

Vil du vide mere

Brug for en snak om, hvordan I kan styrke læringsmiljøet og kvalificere arbejdet med læreplanerne i din institution. Gis os et kald på 96 35 28 07 eller udfyld formularen, så kontakter vi dig.