Redskaber til dagtilbud
Den styrkede pædagogiske læreplan
Vi har gjort det let og ligetil at omsætte 'Den styrkede pædagogiske læreplan' til levende og meningsfuld pædagogisk praksis. Trin-for-trin.
Med bare to redskaber: Kompetencehjulet og Selvevalueringen kan I kvalificere arbejdet med læreplanerne og udvikle kvaliteten i dagtilbuddet. LearnLabs evalueringsredskaber understøtter og kvalificerer arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan i dagpleje, vuggestue og børnehave. I den styrkede læreplan er der særligt tre fokusområder, som I skal tænke ind i det pædagogiske arbejde, og det hjælper LearnLabs redskaber jer med:
- Styrk kvaliteten af børns hverdag
- En bredere læringsforståelse
- Organisatorisk kompetenceløft.

trin-for-trin
Sådan kan I arbejde med den styrkede læreplan
To redskaber - et system
En sikker vej til kvalitet i dagtilbud
Når I bruger Kompetencehjulet og Selvevalueringen, er det let at dokumentere jeres arbejde med den styrkede pædagogiske læreplan og de tre fokusområder. I LearnLabs redskaber er SMTTE handleplan integreret, og alt er samlet ét sted. I kan se status, progression og lave en fælles plan for udvikling baseret på data.
Med disse to redskaber er I næsten i mål! I får alle relevante data til kvalitetsudvikling, tilsyn og læreplan, når I arbejder med de to hjørnesten i den styrkede læreplan: læreplanstemaerne og det pædagogiske grundlag efter Learnlabs metode LUP på læringsmiljøet. I forhold til dagtilbudsloven mangler I kun at dokumentere "Inddragelse af lokalsamfundet" og "Arbejdet med det fysiske, psykiske og æstetiske børnemiljø", hvor vi anbefaler DCUMs trivselsmåling.
Via Kompetencehjulet får I adgang til Danmarks største vidensportal om børns udvikling. I får indsigt i børnenes udvikling og deres udbytte af dagtilbuddets læringsmiljø baseret på strukturerede børneobservationer, der bliver til i samværet med børnene – uden brug af test. På baggrund heraf kan I styrke det eksisterende til gavn for børnene og tilrettelægge pædagogiske indsatser baseret på børnenes nærmeste udviklingszone.
Tre fokuspunkter
Den styrkede læreplan
Styrk kvaliteten af børns hverdag
Målet med den styrkede pædagogiske læreplan er et politisk ønske om at styrke kvaliteten af børns hverdag - fremme børns læring, udvikling og trivsel i dagtilbud - ved at kvalificere det eksisterende. Læreplanerne skal i endnu højere grad end tidligere opleves som et brugbart, meningsfuldt redskab i udviklingen af den pædagogiske praksis, der både understøtter personalets og ledelsens arbejde med at skabe gode læringsmiljøer og bidrager til at strukturere de pædagogiske indsatser.
En bredere læringsforståelse
Det ”styrkede” i den styrkede pædagogiske læreplan består også i en bredere læringsforståelse, hvor børns læring tænkes i et bredt perspektiv, på kryds af alle læreplanstemaer og på tværs af de daglige pædagogiske aktiviteter og relationer. Det medfører, at de didaktiske overvejelser må gå først, hvor I fagligt reflekterer over, hvordan I kan skabe et læringsmiljø, der har positiv betydning for at børn, kan trives, lære og udvikle sig. Altså hvad er intentionen med det pædagogiske læringsmiljø? Hvordan kan I understøtte læring i den pågældende aktivitet?
Organisatorisk kompetenceløft
Den styrkede pædagogiske læreplan kalder også på et kompetenceløft – et samlet organisatorisk kompetenceløft, så opgaverne efterfølgende kan løftes i fælles flok, med fælles retning, hvor der både tilføres kompetencer til den daglige ledelse, det pædagogiske personale, forvaltningschefer og andre fagfolk, der er ansvarlige for at understøtte udviklingen og kvaliteten i dagtilbuddene.
Licens
Kontakt
Sådan kommer du videre
Book en gratis demo og se, hvordan I kan kvalificere jeres pædagogiske arbejde med læreplanerne. Kontakt os på tlf. 96 35 28 07 eller udfyld formularen, så kontakter vi dig.